Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sydsvenskans tidigare vd död

En stor skånsk tidningsman är död. Inge Gyllin arbetade i tidningsbranschen hela sitt yrkesverksamma liv och ledde Sydsvenskan som vd 2004-2007.

Bild: Ove Jonsson
Inge Gyllin växte upp i Malmö och började tidigt inom tidningsbranschen. Där gjorde han snabbt karriär och blev 1987 vd för Trelleborgs Allehanda.
Därifrån handplockades han till ledningen för Sydsvenskan, där hans första uppdrag blev som administrativ direktör. Efter ett par framgångsrika år med förändringsuppdrag fick Inge Gyllin uppdraget att leda tidningarna Kvällsposten och Idag som vd.
Kring millennieskiftet köpte Expressen Kvällsposten och Inge Gyllin återvände då till Sydsvenskan. Där var han den avgörande kraften bakom förvärvet av Kristianstadsbladet och senare bildandet av Skånemedia där även Trelleborgs Allehanda och Ystads Allehanda ingick.
I december 2004 återkom Inge Gyllin till Sydsvenskan – denna gång som omtyckt och framgångsrik vd. Åren som följde var några av de främsta för Sydsvenskan under 2000-talet och tidningens ekonomi blomstrade.
– Inge var oerhört samhällsengagerad och älskade att diskutera världens gång, gärna över ett glas champagne. Han slutade aldrig att bry sig om sina tidningar. Men som vd var han noga med att inte lägga sig i journalistiken, han såg sitt jobb som att sköta företaget och på det sättet skapa förutsättningar för det publicistiska, säger Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan som jobbade ihop med Inge Gyllin
2007 lämnade Inge Gyllin Sydsvenskan. Han fortsatte sin karriär som styrelseproffs, bland annat i Skånemedia, Tidningsbärarna och Kristianstad Österlen Airport.
Inge Gyllin avled på måndagen i sitt hem i Lövestad. Han blev 71 år.
Gå till toppen