Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är nya damtränaren: ”Varit MFF:are sedan jag föddes”

MFF håller på att starta ett nytt damlag. Nu står det klart att Fredrik Jahnfors blir lagets nya huvudtränare.
– Det känns fantastiskt bra och spännande, säger Fredrik Jahnfors i ett pressmeddelande.

Fredrik Jahnfors.Bild: EMIL LANGVAD
Fredrik Jahnfors har varit verksam som tränare på damsidan i Borgeby FK och Dösjöbro IF i flera år. Nu blir han huvudtränare för MFF:s damlag. Tillsammans med den övriga staben har han redan påbörjat planeringsarbetet, men tillträder formellt sin nya tjänst efter årsskiftet.
– Fredrik är en erfaren tränare som kommer från en framgångsrik period i Dösjöbro. Där har han varit med om att bygga upp ett starkt lag som har avancerat genom divisionerna. Han arbetar målmedvetet och som person har han varit uppskattad av ledare och spelare, säger klubbens sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Hans tankar om fotboll stämmer väl överens med hur vi vill spela, med kontroll över skeendet och snabbt passningsspel. Nu gäller det att tillsammans spika truppen och sedan fortsätta förbereda inför nästa år.
Fredrik Jahnfors har skrivit kontrakt till och med 2021.
– Det känns fantastiskt bra och spännande. Jag har varit MFF:are sedan jag föddes och har besökt Stadion regelbundet som supporter till herrlaget. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp en professionell organisation för damer och flickor.
– Som tränare vill jag se stort bollinnehav kombinerat med effektivitet. Det betyder en positiv och attraktiv fotboll, precis som MFF:s herrlag och ungdomslag står för. Nu handlar det om att i första hand lära känna organisationen, säger Jahnfors i pressmeddelandet.
Läs också Elitettanspelare gjorde första historiska målet i nya MFF dam
Läs också Höstens turbulens hjälpte MFF få en kickstart
Gå till toppen