Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Johan Kristoffersson lämnar WTCR

Finalen i WTCR på Sepangbanan i Malaysia blir Johan Kristofferssons sista i banracingserien. Han satsar i stället på rally.

Finalen i WTCR på Sepangbanan i Malaysia blir Johan Kristofferssons sista race i WTCR. Arkivbild.Bild: Stefan Jerrevång/TT
– Jag räknar med att vi ska vara klara med förhandlingar med våra partners så vi i stället kan komma till start i minst ett WRC2-rally efter nyår. Det är den absoluta målsättningen, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.
Rally Sweden körs 13-16 februari i Värmland.
Dessutom siktar Johan Kristoffersson på rally-SM och inhopp i rallycross. Men inte STCC.
– Rally Sweden och rallycross i Höljes hade varit väldigt kul om vi fick till, säger Kristofferson.
Även Daniel Haglöf är på plats i Malaysia. Framtiden för Haglöf och PWR-stallet är knutet till hur det går i teamets förhandlingar med partnern Seat.
– Inget är klart med vår framtid i serien. Det är inte så långt gånget än, säger Joakim Åström på PWR Racing.
Klart är däremot att Thed Björk i sin Lync & Co kommer att köra WTCR även nästa år.
Björk ligger på fjärde plats i inför de tre sista loppen på Sepang och har en chans att ta hem titeln. Han har inför avslutningen 28 poäng upp till ledaren Norbert Michelisz.
Gå till toppen