Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många frågor om Skånetrafiken nya betalsystem

Den senaste veckan har köerna varit längre än vanligt till Skånetrafikens kundcenter på Malmö C. Det nya betalsystem som införs i helgen väcker både frågor och oro.
– Ja, man har fått vänta lite, men alla får hjälp, säger Skånetrafikens försäljningschef Camilla Bunke.

Många har den senaste veckan sökt sig till Skånetrafiken på Centralstationen i Malmö för att få svar på sina frågor om det nya betalsystemet.Bild: Peter Frennesson
På lördag slutar Jojo-korten att gälla och de gamla biljettautomaterna byts ut mot nya.
Under 2020 införs även möjligheten att betala direkt med betalkort ombord på Skånetrafikens bussar. Till en början är det dock bara möjligt i Hässleholm och Trelleborg.
Den som vill fortsätta ha ett fysiskt plastkort kan köpa ett nytt kort på nätet eller hos något av Skånetrafikens fyra kundcenter, och ladda det med biljetter.
För de cirka 50 procent av resenärerna som redan köper sina biljetter i Skånetrafikens app, innebär det nya systemet ingen förändring.
Förändringen har väckt många frågor. Några av dem får du svar på här. På torsdagsmorgonen chattade också Skånetrafiken med våra läsare.
Bland dem som köat till kundcentret på Malmö C har de flesta frågorna handlat om vad som händer med pengarna på ett Jojo-kort med reskassa.
– Många tror att reskassan brinner inne. Men det är en missuppfattning. Man har tio år på sig att lösa in den till värdebevis som kan användas i det nya systemet, säger Camilla Bunke,
Kommer allt att fungera som det ska nu på lördag, när det nya systemet börjar gälla?
– Ja, jag är inte orolig. Systemet med appen har vi haft igång redan i tre år. De nya biljettautomaterna har vi testat in i det sista och nu byter vi också ut kassorna på våra kundcenter runt om i Skåne.
Läs också Skånetrafiken chattade med våra läsare om nya biljettsystemet
Läs också Här är vinnarna och förlorarna när Jojo-korten försvinner
Gå till toppen