Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Aldrig tråkigt med Snipp, Snatt och Snut

Annika Gustafsson ser leranimationen för de minsta.

Från vänster: Snipp, Snapp och Snut.Bild: Folkets Bio

Snipp, Snapp, Snut och tråkmånsarna

BIO. ANIMERAD BARNFILM. Regi: Cecilia Actis & Mia Hulterstam. Röst: Sanna Persson Halapi. Barntillåten. Längd: 031.

Det är ett kärt återseende med Cecilia Actis och Mia Hulterstams charmerande leranimationer – den rosa Snipp, den blå Snapp och den bruna Snut. 2016 dök de busiga figurerna med sitt nonsensspråk upp för första gången. De två manusförfattarna, regissörerna och animatörerna har tydligt utvecklat sitt konstnärliga kunnande sedan dess och bjuder denna gång på en vackrare, mer färgsprakande och roligare halvtimme.
Äventyren som Snipp, Snapp och Snut ger sig ut på – till exempel att få sitt lilla hus att flyga med hjälp av ballonger – är lustfyllda och lättförståeliga även för en publik på runt tre, fyra år. Likaså när vännerna vill prova isbanan och de två, i både fysisk och mental bemärkelse fyrkantiga, tråkmånsarna dyker upp med sina förbudsskyltar. Det är svårt att inte se just dem som representanter för den gränssättande vuxenvärlden.
Här finns också den svarta monsterfiguren med sin magiska brungulrandiga fjäril. Men det är ett snällt monster med mänskliga känslor och dessutom kan hen påverka vädret så att höst övergår i vinter och vår i sommar.
Snipp, Snipp och Snut älskar kanelbullar och de verklighetstrogna bakverken blir roliga övergångar mellan äventyren, där även Sanna Persson Halapi med sin trygga röst guidar den unga publiken.
Det är inte tråkigt en enda minut i de personligt och kärleksfullt skapade leranimationernas värld, där ett litet barns hela känsloregister får ta plats.
Gå till toppen