Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andra raka förlusten för HK Malmö

HK Malmös tjusiga förlustfria svit på 13 matcher har fått en liten skugga över sig sedan man följt upp förlusten mot Kristianstad med ännu en, mot Skövde på bortaplan.

HK Malmös tränare Stian Tönnesen.Bild: AVDO BILKANOVIC
Ett formstarkt hemmalag kunde dra ifrån i andra halvlek och till vinna tämligen komfortabelt, men Malmöstränaren Stian Tönnesen ville ännu inte prata om en oroande trend.
– Nej, det är bara två matcher, två svåra matcher, och mot Kristianstad var det tajt. Allt handlar om vad vi gör nu, vi behöver hitta tillbaka till energin och skärpan. Fortsätter vi förlora kan vi diskutera en trend.
För en gångs skull var det försvarsspelet som var HK Malmös stora problem. Det annars så stabila samarbetet med inte minst succémålvakten Anton Hellberg var som bortblåst och Skövde kunde gång efter annan glida igenom, inte minst i andra halvlek då hemmalaget ryckte åt sig en fyramålsledning fem minuter in. HK Malmö var trots en sämre defensiv insats bra med i första halvlek.
– Med lite mer skärpa hade vi lett i halvtid, de gjorde en del misstag. Men vi var inte riktigt där, suckade Stian Tönnesen.
När Skövde väl gjort sitt ryck och Fabian Norsten alltmer spikat igen hemmamålet, var Malmöiterna aldrig riktigt nära. I mitten av andra halvlek hade ledningen vuxit till sju mål och gästerna såg alltmer uppgivna ut.
– Vi var otroligt ihåliga i försvar, jag tror inte vi vann en enda duell. Ska man plocka ut någonting så är det just det: vi var chanslösa i duellspelet. Det var vidöppet, menade Stian Tönnesen.
Förlustsiffrorna skrevs till slut till 32–26.
– En grå insats. Visserligen är Skövde borta en svår match och det kan vara okej att förlora, men idag gjorde vi inte det vi skulle, konstaterade Stian Tönnesen besviket.
Gå till toppen