Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är Lundainitiativen som stöttar Musikhjälpen 2019

Just nu pågår Musikhjälpen i SR. Bland de Lundabaserade initiativen ledde på torsdagseftermiddagen "Fika för Barnen” med 16 167 insamlade kronor.

Musikhjälpen på Stortorget i Lund hösten 2018.Bild: Patrick Persson
Sveriges radios årliga insamlingsdrive Musikhjälpen pågår för fullt sedan i måndags. I en studio i Västerås sitter programledarna Daniel Hallberg, Farah Abadi och Miriam Bryant och sänder live i 144 timmar, medan folk över hela landet samlar in pengar.
I Lund leder just nu (onsdag eftermiddag) FikaförBarnen, ett studentinitiativ vars fika säljs till förmån för Musikhjälpen, överlägset.
Ytterligare ett trettiotal initiativ går att hitta i Musikhjälpens databas. Bland de större finns BRF Djingis Khan, som fått ihop drygt 5 000 kronor så här långt. En insamling i regi av psykolog- och socionomstudenter har fått ihop 5 440 kronor, och ”Spykenbössan” hela 5 661 kronor.
Därefter följer Drottning Blankas gymnasium, Sektionen för industriell ekonomi vid LTH och en insamling från gymnasieskolan Vipan – och cyklisterna i sammanslutningen Mahil, som trampar för Musikhjälpen.
Insamlingarna avslutas på söndag kl 21.00.
Gå till toppen