Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maskerat gäng jagade bort personer från busshållplats

Två personer blev på torsdagskvällen jagade av ett flertal maskerade personer vid en busshållplats på Norra Lundavägen i Staffanstorp. Ett flertal patruller larmades till platsen och polisen har även sökt med helikopter efter de misstänkta.

Polisen fick in larmet strax efter klockan 19.
– En person hade sett några maskerade individer som man upplevde som obehagliga vid en busshållplats, berättar Evelina Olsson, informatör på Skånepolisen.
– Personen hade ringt en anhörig som gick dit för att möta upp, men när denne kom fram så blev den båda jagade av det här gänget.
Polisens uppgifter är oklara kring hur många de maskerade personerna var. De sågs senast av vittnen på Strindbergs väg som löper parallellt med Norra Lundavägen. Evelina Olsson vet i nuläget inte vad ärendet kommer att rubriceras som.
– Det går inte att veta om det var någon sorts pojkstreck eller om de hade någon avsikt att skada personerna som blev jagade.
Polisen genomförde flera kontroller i området och en anmälan om brott mot knivlagen har upprättats.
– Vi har kontrollerat en person och gjort en anmälan om brott mot knivlagen, och tagit kniven i beslag. Men det är oklart om det har samband med den tidigare händelsen, säger Evelina Olsson.
Gå till toppen