Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Golfstjärnan ska upp i rätten – borta länge

Danske golfstjärnan Thorbjørn Olesen, som står åtalad för sexuella övergrepp och våld på ett flygplan, kommer att vara avstängd från Europatouren och PGA-touren i minst fem månader till.

Thorbjørn Olesen i samband med förhör i London i september. Arkivbild.Bild: Matt Dunham/AP/TT
Vid förhör i London under fredagen nekade 29-åringen fortsatt till brott på samtliga tre åtalspunkter vilket gör att ärendet går vidare till brittisk domstol. Den 11 maj 2020 inleds rättegången som ska pågå i fem dagar.
Olesen uppges ha varit berusad på en flygning mellan Nashville, USA, och London, Storbritannien, i slutet av juli i år och anklagas för att ha trakasserat en sovande kvinna sexuellt, ha urinerat mellan sätena och gjort sig skyldig till våldsamt motstånd.
Enligt Jyllands-Posten riskerar han böter och fängelse i upp till ett år. Han är avstängd från spel på både Europatouren och den amerikanska PGA-touren så länge rättsaken pågår.
Olesen har vunnit fem tävlingar på Europatouren och var med i Europas Ryder Cup-lag som besegrade USA 2018.
Gå till toppen