Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö plockar hem pris för brottsförebyggande

En färggrann kakelplatta med texten "I love Seved" bryter av mot de grå markplattorna i bostadsområdet Seved (Södra Sofielund) i Malmö. Arkivbild.Bild: DRAGO PRVULOVIC / TT
Knarkhandel, skjutningar och utanförskap – området Seved i Södra Sofielund i Malmö har länge dragits med dåligt rykte. Men samtidigt har många insatser gjorts i området, och nu prisas en av dem.
Det handlar om BID Sofielund – ett samarbete mellan polisområde Malmö, Fastighetsägare BID Sofielund och Malmö stad i samverkan med Malmö universitet – som nu utsetts till vinnare i den europeiska tävlingen European Crime Prevention Award.
Malmösatsningen tog hem vinsten i konkurrens med 14 andra bidrag, skriver polisen på sin hemsida.
”Samverkan har varit en förutsättning för den här framgången”, säger Andy Roberts, chef polisområde Malmö Norr, i ett pressmeddelande.
BID Sofielund startade för fem år sedan. Syftet har varit att stoppa kriminalitet bland unga och skapa trygghet i Sofielund och området Seved.
Gå till toppen