Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös nya speljätte Sharkmob bygger ut efter Tencents köp

I maj stod det sensationella köpet klart. Världens största spelföretag, kinesiska Tencent, köpte hela Malmöstudion Sharkmob som än så länge inte ens släppt sitt första spel. Förra veckan anställde Sharkmob sin hundrade medarbetare och i den anrika bankkontorslokalen vid Stortorget växer de nu till 3000 kvadratmeter för att kunna expandera ytterligare.

"Här har vi troligen det säkraste serverrummet i Malmö", säger Martin Hultberg (till vänster). Ett av bankvalven har gjorts om till serverrum och de andra har blivit speltestlabb och spelrum.Bild: Peter Frennesson
Den kinesiske jätten Tencents makt i den digitala världen är enorm. De äger exempelvis delar av Spotify, Snapchat och Reddit. Men i spelvärlden är Tencent ännu större. De äger hela Riot Games som gör ”League of Legends” och nästan hälften av Epic Games som gör spelmotorn Unreal och succéspelet ”Fortnite”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen