Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nina Stemme om Domingo: Tror på kvinnorna

Nina Stemme. Arkivbild.Bild: Fredrik Persson/TT
Operasångerskan Nina Stemme ger sitt stöd åt de kvinnor som anklagar den spanske operastjärnan Plácido Domingo för sexuella trakasserier.
– Det är klart att jag tror på kvinnorna även om de tvingades vara anonyma. Alla sådana handlingar är fullständigt oförlåtliga, säger hon till SVT:s ”Sverige!”
Samtidigt säger den svenska världssopranen att hon personligen inte har blivit utsatt. Och själv har hon bra minnen av Plácido Domingo. Hon lärde känna honom på 90-talet i samband med att hon vann den första upplagan av operatävlingen Operalia, som Domingo startade.
– Han var väldigt stöttande. Han var en latinare, en spanjor och man såg på honom att han gillade kvinnor och man såg att kvinnorna gillade honom. Jag har bara upplevt att han stöttat unga sångares karriärer, han har inte utnyttjat sin maktställning där, säger hon.
Över 20 kvinnor har anklagat tenoren för sexuella trakasserier. Övergreppen ska ha pågått i flera årtionden. Domingo har hela tiden nekat till anklagelserna.
Gå till toppen