Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny bussväg ger kortare resa till Malmö

Bussresorna från Lomma till Malmö ska gå fortare när linje 132 får en ny körväg.

Från söndag stannar inte längre bussarna på linje 132 på Lomma busstation. Den nya hållplatsen finns i stället vid Lomma station.Bild: Mats Amnell
Flera hållplatser dras in, resvägen i Malmö ändras och en ny påfart gör att bussarna istället kör E6:an från Lomma in mot Malmö.
Den nya körvägen börjar gälla från söndag den 15 december när en ny motorvägspåfart öppnas på E6 i höjd med Vinstorpsvägen. Påfarten är reserverad för Skånetrafikens bussar. Bilar är inte tillåtna.
Målet är att göra det enklare för Skånetrafikens bussar att nå Lomma centrum, vilket i sin tur gör kollektivtrafiken mer attraktiv och tillgänglig.
Busslinje 132 kommer därmed inte längre stanna vid hållplats Lomma busstation, Storgatan, Pilgatan och Karstorpstorpsgatan, samt Mellangård, Södergård, Kirsebergsskolan och Östervärn.
Istället tillkommer nya hållplatser vid Lomma station, Poppelgatan och Hans Hanssons väg.
Genom förändringen kortas restiden från centrala Lomma till Södervärn i Malmö från 36 till 28 minuter.
Gå till toppen