Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storförlust för Eos: ”Vi är ett bättre lag än så här”

Det som började så lovande slutade i en tung förlust för Eos. När Lundalaget mötte Telge hemma på lördagen rann siffrorna iväg rejält och matchen slutade 51–76.
– Vi är ett bättre lag än så här, förklarade Eos-spelaren Louise Noaksson.

Trots storförlust imponerade Eos Julia Nyström i matchen mot Telge i lördags.Bild: AVDO BILKANOVIC
Eos bjöd till en början på fint spel. Dubravka Dacic inledde den första-perioden med sex raka poäng och unga Julia Nyström satte inte bara en utan två trepoängare.
Perioden var händelserik och båda lagen levererade många poäng i ett högt tempo. Vid första periodens slut ledde Eos med hela 27–26 och det såg ut som att de skulle kunna matcha ett på pappret bättre Telge.
– Jag tror inte att vi gjort en så bra start tidigare. Det får vi absolut ta med oss, sa Eos lagkapten Louise Noaksson.
– Sedan gäller det att hålla den energin genom alla fyra perioder och inte tappa efter en.
Det var precis vad som hände. Även om Eos i andra perioden höll poängmässigt jämna steg med bortalaget var tempot inte detsamma. I den tredje och fjärde perioden satte Eos för få poäng och Telge kunde dra ifrån.
– Vi får inte stopp i defensiven och då har vi inte energin att spela anfall och få lätta poäng, sa Louise Noaksson.
Det var framför allt amerikanska Sarah Toeaina som imponerade. Hon var Telges främsta avslutare och gjorde totalt 26 poäng.
– Det är såklart surt att förlora och speciellt att det rann iväg till 25 poängs skillnad. Vi är ett bättre lag än så, tyckte Louise Noaksson.
Trots storförlust fanns det ljusglimtar i Eos. Särskilt imponerade Julia Nyströms agerande på planen. Dessutom debuterade 18-åriga Thea Fischer i A-laget med sju minuter kvar.
– Julia tar för sig offensivt och börjar göra ett mycket bättre jobb defensivt. Hon imponerar verkligen. Thea kommer in och gör det hon ska, sa Louise Noaksson.
Nästa lördag väntar Högsbo borta. Därefter har laget tre veckors uppehåll innan ligan återupptas efter jul- och nyårshelgerna.
Gå till toppen