Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thorgren tvåa: ”Bästa prestationen någonsin”

Världscuptävling i den kommande OS-backen i Peking. Då levererade Sven Thorgren sitt livs snowboardåkning – och slutade tvåa i big air. – Det här var den bästa prestation jag någonsin har gjort på en tävling, säger han i ett pressmeddelande.

Sven Thorgren. Arkivbild.Bild: Fredrik Hagen/NTB/TT
Sven Thorgren trivs i den blivande OS-arenan i Peking. Den svenske snowboardstjärnan slutade tvåa i världscuptävlingen i big air i den kinesiska huvudstaden, bara slagen av en person – kanadensaren Max Parrot.
Thorgren, som tampats med magsjuka inför tävlingarna och som var osäker på start i fredagens kval, som han vann, slutade på 185 poäng totalt – en bakom Parrot.
– Det här var den bästa prestation jag någonsin har gjort på en tävling. Jag var väldigt fokuserad och självsäker genom hela tävlingen, och det är så jäkla kul att känna att man har en sån stabilitet som jag har just nu, säger Thorgren i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet och fortsätter:
– Sedan är det såklart typiskt att Max Parrot också ska göra en helt sjukt bra tävling samma kväll, men det känns i alla fall som en vinst att man lyckas prestera på den här nivån.
Thorgren vann samma tävling i Peking i fjol.
25-åringen har som bäst varit fyra i OS – då i slopestyle, 2014 – och är ett svensk medaljhopp inför de olympiska vinterspelen i Peking 2022. För Max Parrot var det en speciell tävling då det var i just Peking som han avslutade förra säsongen innan han påbörjade en behandling för den lymfkörtelcancer som han nu är frisk från.
Gå till toppen