Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Your song”-utkast sålt för 2 miljoner

Bernie Taupin och Elton John har samarbetat i över 50 år. Arkivbild.Bild: Jordan Strauss/AP/TT
Det första handskrivna utkastet av texten till Elton Johns superhit ”Your song” har sålts på auktion för 180 000 pund, motsvarande 2,2 miljoner kronor, skriver NME. Av oklar anledning hamnade anteckningarna hos textförfattaren Bernie Taupins före detta fru Maxine Taupin vid deras skilsmässa 1976, och det är exfrun som nu har lämnat utkastet till en amerikansk auktionsfirma.
Bernie Taupin och Elton John, då Reginald Dwight, svarade båda på en annons där ett skivbolag sökte låtskrivare 1967. De tussades ihop och det blev början på ett flera decennier långt samarbete, där Elton John har skrivit musik och Bernie Taupin texter till ett stort antal låtar. Bernie Taupin själv auktionerade ut hela sitt arkiv av handskrivna sångmanuskript i fjol, men några av de mest kända saknades, eftersom de hade hamnat i Maxine Taupins ägo.
– Jag tänkte att efter 40 år med den här fantastiska låtskatten så är det dags för någon annan att njuta av dem. Och eftersom intresset för Elton är stort just nu, med filmen ”Rocketman” och hans självbiografi ”Me” så kändes det som att det var ett bra tillfälle, har exfrun berättat för Rolling Stone.
Gå till toppen