Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Passion, våld och ond bråd död - snart har ”Tosca” premiär på Malmö opera

För femte gången sätts Puccinis operaklassiker ”Tosca” upp i Malmö. Regissören Sofia Jupither gör som hon brukar: Gräver i rollfigurernas psyken.
”Det är handlar om en kvinna som vägrar att leva efter normen. Men som blir så utsatt att hon tvingas till den extrema handlingen att mörda en annan människa.”

Bilden till affischen som sitter runt om på stan. ”Vi är ganska många kvinnor i produktionsteamet. Och de repetitioner när vi har dödat Scarpia, när vi har pratat om hur hon ska hugga och var blodet ska spruta. Den scenen talar till oss så mycket, också idag”, säger Sofia Jupither, regissör, om scenen där Floria Tosca hugger ihjäl Scarpia för att freda sig från honom.Bild: Katja Tauberman/Malmö opera
”Passion dödar”. Affischen till ”Tosca” skulle lika gärna kunna vara omslaget till en aktuell svensk bästsäljande deckare: En kvinna i blodröd klänning, och bakom ryggen sticker en blodig kniv fram. Men så är också berättelsen om Floria Tosca högst giltig för vår tid, konstaterar regissören Sofia Jupither.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen