Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Dödsängeln” gripen i Dubai – gav morduppdrag till svenskar i Spanien

Ridouan Taghi, en av Europas mest jagade brottslingar, har gripits vid ett polistillslag i Dubai. Han är misstänkt för att ha gett order om ett 50-tal mord, bland annat brott begångna av gruppen ”Los Suecos” i Spanien.

Han kallas för ”Dödsängeln” och är misstänkt för 50 mord i flera länder. Ridouan Taghi har varit internationellt efterlyst, men plockades bort från Europols ”Europes most wanted”-lista under måndagskvällen efter att ha gripits.Bild: Europol
41-årige Ridouan Taghi har varit internationellt efterlyst som uppdragsgivare i cirka femtio mord på flera håll i Europa – i Nederländerna, Belgien, Spanien och Marocko. Han är nederländsk och marockansk medborgare och har lett ett kriminellt nätverk som tros stå bakom en stor del av kokainimporten till Europa. Smugglingen sker framförallt via hamnen i Rotterdam, men även via Spanien, där cannabis är den främsta handelsvaran.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen