Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Byggstart för hotell i Staffanstorp

Drömmen har funnits där sedan länge. Nu sätts spaden i marken för det nya hotellet i Staffanstorp.

Det nya hotellet ska ligga på andra sidan Gästis parkering.Bild: Kamikaze Arkitekter AB
För över tio år sedan fick Sven-Olof och Anitha Sweder Thorstensson, som äger Staffanstorps gästis, ett samtal från en kvinna från Paris. Kunde hon få boka åtta rum för övernattning?
Det var förstås svårt att tillgodose hennes önskemål. Men där och då föddes idén om att starta ett hotell vid sidan av restaurangverksamheten.
Och drömmen är på väg att förverkligas: byggandet av hotellet sätter nu igång, och om ungefär ett år är planen att det ska stå klart. Först var planen att hotellet skulle invigas redan till sommaren.
– Men vi har funnit att projekteringen måste få ta sin tid, det är mycket detaljer att tänka igenom, och det är bättre att ta det lugnt, säger Sven-Olof Thorstensson.
Hotellet kommer att byggas i tre våningar och bland annat ha gym och bastu. Totalt blir det 29 rum, varav två kommer att vara sviter med egna spabad.
– Jag känner mig stolt och glad över att vi har kommit såhär långt, säger Sven-Olof Thorstensson.
Läs också Staffanstorp får ett hotell nästa sommar
Gå till toppen