Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

7saker att ha koll på i veckan

Fira julafton på Moriskan med tusen andra, eller se en pjäs om familjefasader som krackelerar.

Tosca

Operasångerskan Floria Tosca väljer karriär i stället för barn, kärlek i stället för äktenskap, tvärtemot vad som förväntas. Omständigheter gör att hon drivs till dramatiska handlingar. Samtidigt pågår en politisk revolution i det 1800-talets Rom som dramat utspelar sig i. Giacomo Puccinis mästerliga ”Tosca” har blivit en klassiker som ständigt sätts upp runt om i världen.
Malmö opera, 20 december.

Julbokmarknad

Mediaverkstaden arrangerar årligen julbokmarknad på Victoriateatern. Här kan du fynda kvalitetsböcker från nästan trettio skånska förlag. Det blir uppläsningar av bland andra Jan Svante Vanbart och estradpoeten Louise Buenafe Mistén, och självklart pepparkakor och glögg! Kanske hittar du den perfekta julklappen till dig själv eller någon annan?
Victoriateatern, Malmö, 21 december.

En handelsresandes död

Intiman sätter lagom till jul upp Arthur Millers klassiska familjedrama om den krackelerande amerikanska drömmen, med Dag Malmberg och Li Brådhe i huvudrollerna. Vi hamnar hos en inte särskilt lycklig familj på 40-talet med depressionen färsk i minnet. Regissören Dennis Sandin har hållit sig till originalet från 1949.
Intiman, Malmö, 20 december.

Adrian Lux

Adrian Lux är en av våra svenska musikaliska världsstjärnor. Lux har remixat låtar åt bland annat Lana Del Rey och Deborah Cox, och han har i sin tur blivit remixad av bland annat Avicii och Axwell. Han har 500 000 lyssningar i månaden på Spotify, plus några Grammisnomineringar i bagaget. Nu ställer han sig bakom dj-båset på KB tillsammans med kollegan Art Alfie.
KB, Malmö, 20 december.

Hederliga hårdrock-covers

Trots att det är annandagen så blir det ingen julmusik, utan bara hederliga hårdrock-covers. Dressed to Thrill vill ge dig en äkta, nåja, åtminstone nästan äkta, Kiss-upplevelse. Bad Boys, som bildades redan 1986, skäms heller inte för att härma sitt favoritband AC/DC och försöka komma så nära originalet som möjligt.
KB, Malmö, 26 december.

Juldagsdopp

Visst är släkten trevlig men passar det inte väldigt bra att slappna av på Kallbadhuset på juldagen? I den gemensamma bastun blir det aufguss, det vill säga bastubad med eteriska oljor. Glögg och pepparkakor bjuds det också på. I restaurangen kan du ta del av olika erbjudanden till tonerna av julmusik. Men slappna inte av så mycket att du glömmer doppa dig i det iskalla havet!
Ribersborgs kallbadhus, Malmö, 25 december.

Jalla Jalla – en jul för alla

Den ideella föreningen Cool Minds anordnar julafton för hemlösa och utsatta på Moriskan. Alla är välkomna att delta i firandet och ta del av både mat, julklappar och underhållning. Man räknar med cirka tusen besökare i år. Föreningen tar gärna emot donationer inför firandet, en lista på vad som behövs finns på deras hemsida. Gåvor kan lämnas på bland annat Stadsbiblioteket.
Moriska paviljongen, Malmö, 24 december.
Gå till sydsvenskan.se