Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trots våldet - många i Nydala blir allt tryggare

Morden och skottlossningarna är aldrig långt borta. Men trots det ökar många människors upplevda trygghet kraftigt i området Nydala i södra Malmö, visar en stor enkät från MKB.
Bostadsbolaget hyllar sin nya partner, den ideella organisationen Helamalmö.

Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för Helamalmö, Maria Tengroth, ansvarig för sociala investeringar vid MKB och Sofia Wittmann, bosocial utvecklare i bland annat Nydala. "För mig känns det både mer moraliskt och ekonomiskt försvarbart att satsa pengar på Nicolas och Helamalmö än att sätta in väldigt mycket väktare" säger Sofia Wittmann.Bild: Bengt Arvidson
En gång var det något av ett danspalats under jord, med namnet Nydalaträffen. Sedan 2018 hyr MKB ut cirka 1000 kvadratmeter källarlokal på Nydalatorget "kraftigt rabatterat" till Mötesplats Helamalmö. Efter många år i träda sjuder nu källaren av liv: Några tolvåringar som käkar gratis mellanmål, andra som julpysslar i den stora danssalen. En kort stund blir det lite upprörd stämning vid ett pingisbord, innan någon av det tiotal vuxna som är på plats reder ut situationen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen