Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan-statyn vandaliserad igen – har fått näsan avsågad

På söndagen upptäcktes att Zlatan-statyn ännu en gång utsatts för skadegörelse. Den här gången har den fått näsan bortsågad och dessutom har statyn målats med silverfärg, vilket Kvällsposten var först med att berätta.

Bild: Hussein El-alawi
Polisen fick på söndagens morgon tips om skadegörelsen, och skickade då en patrull till platsen.
– Vi kan bekräfta att näsan på statyn har skadats samt att det har hällts någon form av färg på statyn så att den har blivit missfärgad, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.
Polispatrullen lämnade senare platsen. En anmälan om skadegörelse kommer att upprättas.
– Det är ju inte första gången statyn vandaliseras. Tidigare har det varit aktuellt med bevakning och staket runt statyn. Hur det blir den här gången får de som äger statyn ta ställning till, säger Katarina Rusin.
Statyn vid Malmö stadion, som invigdes den 8 oktober, har utsatts för upprepade vandaliseringar. Den första skedde i samband med att nyheten presenterades att Zlatan Ibrahimovic blir stor delägare i Hammarby. Det var den 27 november. Då satte någon upp en toasits på statyn, som också senare samma dag fick en soppåse över huvudet. Samma kväll brändes statyn med bengaler och det skrevs rasistiska tillmälen på marken framför den.
Den 2 december klottrades statyn med röd färg och texten ”Judas”.
Natten till den 12 december hade någon sågat i båda benen på statyn.
Bild: Hussein El-alawi
Gå till toppen