Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tågen går igen mellan Malmö och Lund – en del tåg kan vara försenade

Det var stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund under måndagsförmiddagen. Klockan 12.46 meddelade Trafikverket att tågtrafiken kan köra normalt igen, men att följdförseningar kommer att kvarstå under dagen. Anledningen till stoppet var ett kabelfel i Arlöv.

Trafiken stoppades mellan Malmö och Lund vid klockan 8:30 på måndagsmorgonen. Anledningen var ett kabelfel vid spåret i Arlöv.
– Vi lagade det provisoriskt inatt, då fungerade det. Men vi ser nu att vi måste ha åtgärder så att det blir riktigt lagat, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.
Efter en dryg timmes felsökning vid spåret i Arlöv kom besked om att trafiken väntades komma igång igen vid lunchtid. Ett fåtal av Skånetrafikens tåg fick under förmiddagen börja rulla på sträckan, så att det bara var delvis stopp.
– Vi leder också om vissa tåg på andra banor, både Öresundståg och Pågatåg, säger Anne Aobadia på Skånetrafikens pressjour.
Klockan 12.45 meddelade Trafikverket att tågtrafiken kan köra normalt mellan Malmö och Lund igen, men att följdförseningar kommer att kvarstå under dagen. Vissa tåg kan vara inställda sedan tidigare, skriver de.
Alla tågoperatörer på sträckan, både regional- och fjärrtåg, drabbades. Skånetrafiken jobbade med att få fram ersättningsbussar mellan Malmö och Lund.
– Vi jobbar för fullt att ta fram bussar, men det kanske tar lite längre tid än en vanlig vardag, för att uttrycka de diplomatiskt, säger Anne Aobadia.
Fjärrtågen som går norrut vände i Lund och avgick därifrån, så resenärer i Malmö som skulle med dessa tåg behövde ta sig till Lund.
Hur många resenärer drabbas?
– Det är väldigt svårt att svara på, men mycket mindre än en vanlig dag. Pendlarna är den stora massan och många av dem är inte på jobbet idag, säger Anne Aobadia.
Gå till toppen