Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

7saker att ha koll på i veckan

Det finns mycket att göra för barnen på jullovet, och den som vill fira nyårsafton bland folk har också en del att välja på.

Nyårsgala

Skådespelaren Harald Leander leder oss in i det nya året tillsammans med solisterna Alexandra Büchel och Fredrik Zetterström, dirigenten Samuli Örnströmer och Malmö Symfoniorkester. Allt ryms i denna galakonsert – glitter, tänkvärda ord och skönsång. Det finns utrymme både för firande och reflektion, och i biljettpriset ingår ett glas bubbel.
Malmö live, 31 december.

Hans och Greta

I helgen spelas de sista föreställningarna av Malmö stadsteaters ”Hans och Greta”, en pjäs som hyllats för sin scenografi och kostym. Stadsteatern gör den 200 år gamla sagan till sitt eget färgsprakande, visuella äventyr. ”I Linn Mildehavs imponerande tolkning och Ossi Niskalas dynamiska koreografi blir häxan en karismatisk dominatrix” skrev Sydsvenskans recensent och jämförde pjäsen med Tim Burtons filmer.
Hipp, Malmö, 27-29 december.

Jullovsverkstad

”Bland havsanemoner, bläckfiskar och sjögurkor” är temat för jullovsverkstaden på Moderna museet i mellandagarna. Inspiration hämtas från de pågående utställningarna ”Sensing nature from within” och ”Merike Estna: Spöke från framtiden, med minnen från förr” där många havslevande organismer dyker upp på målningar och film. I verkstaden får barn från 4 år och uppåt i vuxens sällskap chans att skapa egna undervattensvarelser och ett gemensamt akvarium.
Moderna museet, Malmö, 27-29 december.

Nyårsafton på Moriskan

Fira in det nya året med nyårssupé och fest! Klockan 23 börjar festen och pågår hela natten. Gäster ombeds klä sig i 20-talsstil, men det är inget krav. Vid tolvslaget blir det såklart fyrverkerier!
Moriska paviljongen, Malmö, 31 december.

Skattjakt

Gå på skattjakt i konstgalleriet! Betrakta konstverken och svara på kluriga frågor, så småningom kommer någonting växa fram på pappret. Efteråt är det fritt fram att rita, måla och göra kollage i workshopen under ledning av museets pedagoger. Rekommenderad ålder är 8-12 år, men alla är välkomna. Workshopen är på svenska och engelska.
Malmö konstmuseer, 27-28 december.

Sjung med von Trapp

Gå på bio och sjung med familjen von Trapp! Biograf Spegeln visar den klassiska och flerfaldigt Oscarsvinnande familjefilmen ”Sound of music” från 1965. Publiken sjunger med i låtarna, som är textade. En paus ingår – för att hämta andan.
Spegeln, Malmö, 28 december.

Raffe Räv

Raffe Räv är populär bland barnen med sina hundratusentals visningar på Youtube. Han har också gjort besök på förskolor och skolor. Raffe sjunger och berättar om utanförskap och mobbning, att vara rädd om naturen och hur man är en bra kompis. Passar för barn i åldrarna 3,5 till 8 år.
Barnens scen, Malmö, 28-30 december.
Gå till sydsvenskan.se