Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Laget: Smällarna får man lära sig leva med

Roller derby har kallats för ”schack på rullskridskor”. Men lika mycket som sporten handlar om taktik, handlar den om att ta och ge tacklingar. Och att resa sig upp efter varje smäll. Möt Crime city rollers B-lag.

Crime city rollers Malmö, B-laget. Namnen är deras derby-alias. Övre raden från vänster: Clit Beastwood, Ævle, Vilda, Rebella, Stoffe, Tampax, Hej Mickey!, Jamy Rapidass, Raggae. Nedre raden från vänster: Blixten, Naggan, Pussy, Tove, Lightlinn, Flaming Rhino och DanaMight.Bild: Lars Brundin
”Roller derby är mycket mer än bara en sport. Gemenskapen är stark. Dels är det en trygg plats för queera personer, vi spelar inte med cis-män. Dels är det en stark lagkänsla. Vi umgås jättemycket efter träningarna. Vi bor alltid tillsammans när vi åker iväg på match och när andra lag kommer till Malmö så hjälps vi åt att låta dem sova över hemma hos oss. Hela roller derby-communityn strävar efter att vara väldigt inkluderande. Genom sporten har vi fått vänner över hela världen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen