Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

25-åring gripen för överfallsrån – vittne följde efter och larmade polis

Natten mot fredag knuffades en kvinna till marken av flera personer och bestals på sin telefon i centrala Malmö. Då beslöt sig ett vittne att följe efter en av gärningsmännen – som snart kunde gripas av polis.

Vid klockan 4.20 på fredagsmorgonen fick polisen ett larmsamtal från en man som befann sig i närheten av Lilla torg i Malmö. Han hade just bevittnat hur en kvinna puttats till marken och bestulits.
– Ett vittne ser händelsen på avstånd och följer sedan efter den ena av rånarna och ringer samtidigt polisen, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Malmö.
Det vittnet hade sett var hur en kvinna i 40-årsåldern blivit rånad på sin mobiltelefon av flera personer.
– De ska gemensamt och i samförstånd ha puttat henne till marken och tillgripit hennes mobiltelefon. Hon ska inte ha fått några skador, säger Håkan Larsson.
Tack vare att vittnet larmar polisen och följer efter en av de misstänkta gärningsmännen kan han sedan peka ut denne en bit från brottsplatsen när polisen anländer.
– Han har inte kommit så jättelångt. Det handlar om ett antal minuter, säger Håkan Larsson.
Den gripne är en man i 25-årsåldern som nu misstänks för rån, men han har på fredagsmorgonen ännu inte kunnat förhöras av polis.
– Han är på tillnyktring, men så fort han nyktrar till ska vi höra honom, säger Håkan Larsson.
De övriga två inblandade gärningspersonerna som vittnet såg har inte kunnat gripas.
– Det vet vi i nuläget inte vilka de är, det är okända för oss. Men det kommer vi att forska vidare i såklart.
Gå till toppen