Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brand i lägenhet på Agnesfridsvägen

Räddningstjänsten ryckte ut för att släcka en brand i ett flerfamiljshus på lördagskvällen. Branden ska ha startat i en elsparkcykel och spridit sig till en soffa. En kvinna i 60-årsåldern har förts till sjukhus.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom klockan 19.38. En dryg timme senare var branden släckt.
– Vi kontrollerar att vi inte har spridning i konstruktionen. Det ska ha brunnit en hel del i lägenheten, saHåkan Månsson, inre befäl vid Räddningstjänst Syd vid halv nio.
En kvinna och två små barn tog sig ut på balkongen. Barnen togs om hand av grannar och kvinnan kom i säkerhet med hjälp av en stegbil.
Kvinnan fördes till sjukhus, men enligt polisen ska läget vara stabilt.
Enligt polisens yttre befäl Fredrik Jönsson startade branden i elsparkcykel som stod på laddning.
– Man misstänker att det var en elscooter, en sådan var under laddning och så började den ge ifrån sig ljud och ryka. Det spred sig till soffan intill och det blev ett våldsamt brandförlopp, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Polisen har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen