Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgiven Andersson: ”Hoppats på bättre desperation”

Det var en närmast uppgiven Peter Andersson som sammanfattade säsongens tredje raka derbyförlust, 1–4.
– Jag hade hoppats på bättre desperation i tredje, då det trots allt var ganska jämnt, men den kom aldrig, konstaterade Redhawkscoachen.

Redhawks coach Peter Andersson fick inte ut det han hoppades mot Rögle.Bild: PETTER ARVIDSON
Det skulle spraka och gnistra i derbyt med fullsatta läktare i Malmö arena, men Peter Andersson såg bara sitt lag försöka, utan att riktigt räcka till.
– Starten är väl godkänd, men jag tycker inte vi får riktigt tryck ändå. Det är mycket utsida, vi kommer inte in på insida. Rögle är bättre på att försvara sin målvakt än vad vi är på att försvara vår, sa Peter Andersson.
Det senare blev uppenbart när Taylor Matson lirkade in 0–1 drygt halvvägs in i första perioden. Likaså när Leon Bristedt utökade till 0–2 i powerplay i slutet av andra.
– Det är knappt målchanser, men det blir mål av det ändå. De vinner de viktiga ytorna och får ligga i förarsätet hela tiden, sa Peter Andersson.
Lars Bryggmans reducering gav hopp, men Rögle kunde styra mot seger i tredje.
– Vi försöker jaga, men jag tycker inte vi riktigt tar oss in framför mål, vi är tröga i avsluten och tar lite för lång tid på oss med det mesta vi gör, menade Peter Andersson.
Gå till toppen