Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rakel Chukri: Drömmen om flygande bilar är på väg att besannas

Flera företag tänker lansera flygfarkoster under 2020 och Toyota planerar att använda en svävande bil under OS-invigningen. Snart kan vi lämna det fossilstinkande 1900-talet bakom oss, skriver Rakel Chukri i kulturens serie om det glada 20-talet.

Doc (Christopher Lloyd) och Marty McFly (Michael J Fox) i "Tillbaka till framtiden" från 1985. Filmen avslutas med att Doc flyger mot framtiden i sin Delorean.Bild: Universal Pictures Home Entertainment/AP
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
För science fiction-fantaster har 2000-talets inledande decennier trots allt varit en besvikelse. Det börjar förvisso bli vanligare med smarta hem där man kan röststyra ljus och musik. Men alla som har en virtuell assistent – som Amazons Alexa eller Google Home – vet hur torftiga konversationerna är med den typen av artificiell intelligens.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen