Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succéhöst avslutades med storseger: ”Skönt avslut på året”

Malmö FBC avslutade höstsäsongen med en sprakande målfest.
– Det blev ett skönt avslut på året, tyckte Malmö FBC:s tränaren Mikael Jeppsson.

Malmö FBC:s Ellenor Bengtsson Wester en av sex målskyttar mot Skoghall.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Efter förlusten mot Kais Mora i omstarten tog Malmö FBC en rejäl revansch när man bortabesegrade Skoghall med hela 9-0. Segern var lagets åttonde under hösten och har gett laget en femteplats i tabellen – med god chans att ta sig upp toppfyra.
– Jag är nöjd med insatsen. Vi kommer väl förberedda och tummar inte på något idag, sa tränaren Mikael Jeppsson.
Det fanns många glädjeämnen. Förutom seger och tre poäng var det tre kedjor som producerade och en alert målvakt som höll tätt för Malmö.
Det var Malmö FBC:s mest produktiva målduo som låg bakom bortalagets 1–0-mål. SSL:s tvåa i poängligan Ellen Rasmussen fick assist på Maja Ekströms 15:e mål för säsongen. Men det var ett mål som målskytten till stor del själv jobbade fram via ett bra försvarsspel i offensiven.
– 2–0 efter första perioden kunde och skulle kanske varit mer, men sedan kom islossningen istället i den andra, konstaterade Mikael Jeppsson.
Efter Ellenor Bengtsson Westers 4–0, även det assisterat av Ellen Rasmusson, var matchen punkterad 14 minuter in i andra perioden. Målproduktionen fortsatte dock i rask takt.
Efter nyårsledigheten väntar Pixbo på hemmaplan. Göteborgslaget kommer troligen med fullpumpat självförtroende efter att ha vänt 0–5 i mitten på slutperioden till seger med 6–5 mot Kais Mora på söndagen.
– Vi har dessutom lite revansch att ta på Pixbo efter förlusten mot dem i premiären, sa Mikael Jeppsson som gillade utmaningen och skulle använda hemresan i buss från Värmland till att videogranska de kommande motståndarnas otroliga vändning.
Gå till toppen