Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

San Francisco förstaseedat i NFL-slutspelet

San Francisco 49ers kommer vara förstaseedat i NFL-slutspelet i amerikansk fotboll. Det står klart efter att laget avslutat grundserien med att besegra Seattle Seahawks med 26–21 i en dramatisk match på hemmaplan.

Comebackande Marshawn Lynch drog ner kvällens största jubel när han på sitt sedvanliga vårdslösa vis kastade sig över en hel hög med försvarare och ordnade en TD för Seattle Seahawks. Insatsen räckte dock inte för seger.Bild: Stephen Brashear/AP/TT
San Francisco vann 13 av 16 matcher i grundserien och får i och med förstaplatsen i sin konferens fördel av hemmaplan fram till Super Bowl, som avgörs i Miami den 2 februari.
I den andra konferensen hade Baltimore Ravens sedan tidigare säkrat förstaplatsen. Laget avslutade grundserien med att hemmabesegra Pittsburgh Steelers med 28–10, vilket var Baltimores 14:e seger på 16 matcher.
Regerande mästarlaget New England Patriots är tredjeseedat i samma konferens och inleder NFL-slutspelet hemma mot Tennessee Titans.
Fakta

Så avgörs slutspelet

Wild card-rundan (åttondelsfinaler, 4–5 januari): Houston Texans–Buffalo Bills, New England Patriots–Tennessee Titans, New Orleans Saints–Minnesota Vikings, Philadelphia Eagles–Seattle Seahawks.

Redan klara för kvartsfinaler (11–12 januari): Baltimore Ravens, Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers, Green Bay Packers.

Semifinalerna spelas den 19 januari och Super Bowl avgörs den 2 februari.

Gå till toppen