Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skada stoppar Sylvegård även mot Brynäs

Redhawks landslagsforward Emil Sylvegård missade Skånederbyt mot Rögle. Nu står det klart att han inte heller är redo för spel mot Brynäs på måndagen.

Malmö Redhawks Emil Sylvegård ännu inte redo för spel.Bild: NICLAS JÖNSSON
– Det handlar om en överkroppsskada. I samråd med läkare och tränare har vi kommit fram till att även om jag kanske skulle kunna spela är det bättre att vila för att inte riskera att förvärra det, säger Emil Sylvegård som skadade sig i annandagsmatchen mot Linköping och även missade Skånederbyt.
Mötet med Rögle slutade med en tung förlust, 1–4. Emil Sylvegård satt på läktaren, strax ovanför Rögleklacken i Arenan, och våndades.
– Det är matcher som man bara vill spela. Derbyna är speciella matcher och definitivt något man inte vill missa när det är fullsatt. Det blev en jobbig förlust för laget och inte var det en rolig match att kolla på från läktaren heller, konstaterar han.
Efter fyra raka segrar tog Redhawks segersviten slut. En del av det uppoffrande spelet som burit frukt för Redhawks saknades i derbyt. Emil Sylvegård hoppas få se ett steg tillbaka ett ramstarkt och kompakt försvar mot Brynäs under måndagen.
– I ett möte med Rögle är det lätt att man vill för mycket. Jag tyckte inte att vi var lika tajta framför Oscar [Alsenfelt] som vi varit tidigare. Sedan kontrade visserligen Rögle bra och vi tillät dem att komma lite för många gånger i lägen två mot en och tre mot en.
– Jag hoppas att vi studsar tillbaka nu med ett rakare spel och mer attack. Vi hade fyra bra matcher innan derbyt. Det är de erfarenheterna som vi ska rida vidare på.
Gå till toppen