Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OS-hjälten klar för nykomlingen

Lisa Dahlkvist ska inte spela mer i Eskilstuna. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Lisa Dahlkvist byter lag i damallsvenskan i fotboll. Den 32-åriga mittfältaren lämnar Eskilstuna United för spel hos nykomlingen, den tidigare storklubben, Umeå som hon även representerade åren 2006–2009.
”Det är mycket hjärta och själ i mitt val att återvända till Umeå och UIK. När jag och familjen fick möjlighet att köpa ett hus strax utanför Umeå så var valet enkelt. Tillbaka till mina rötter kring fotbollen och här finns hälften av våra närmaste släktingar”, säger Lisa Dahlkvist till klubbens webbplats.
Mittfältaren drog av hälsenan på en träning i höstas, två dagar efter säsongens sista match, och rehabtränar fortfarande. Målet är att hon ska vara tillbaka på fotbollsplanen under ”senvåren”, skriver Umeå.
Dahlkvist var tidigare en nyckelspelare i landslaget, gjorde flera straffmål när Sverige tog OS-silver 2016, men har inte spelat i landslaget på över två år – sedan Peter Gerhardsson blev förbundskapten.
Gå till toppen