Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen: Relativt lugn nyårsafton i Skåne

Enligt polisen i Skåne var nyårsaftonen och natten som följde en relativt lugn tillställning jämfört med andra år.

Firandet på Möllevångstorget i Malmö gick relativt lugnt i till i år och endast två polispatruller bevakade händelsen.Bild: Patrick Persson
Det nya året firades in under nyårsaftonen runt om i Skåne och enligt polisen har det gått lugnt till på de flesta håll.
– Vi har haft en relativt lugn kväll jämfört med andra nyår i Skåne, säger Katarina Rusin, presstalesperson Polisregion Syd.
Ett antal personer har omhändertagits enligt lagen om berusade personer (LOB). I Helsingborg omhändertogs 11 personer, Lund 10 personer och i Malmö 30 personer.
På Möllevångstorget i Malmö, som tidigare år varit utsatt av mängder av raketer, var det lugnare än vanligt.
– Vi bedömer det som att det här året var ett lugnt år. Vi hade ett antal resurser på plats, både civila och uniformerade. Vi genomförde ett antal kontroller, men inget medförde någon mer insats från polisens sida, säger Katarina Rusin.
Tre händelser sticker ut under kvällen och nyårsnatten:
• En brand i Örkelljunga på tisdagskvällen där en villa brann ner till grunden. Det är oklart hur branden startade, men enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.
• Ytterligare en brand inträffade i Tygelsjö söder om Malmö där en idrottshall, Pilbäckshallen, började brinna av oklar anledning. Hallen fick omfattande skador. Brandorsaken är okänd och polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.
• Dessutom utsattes en lokal på Regeringsgatan i Landskrona för någon form av fyrverkeriattack vid 00.20-tiden.
Fotnot. I en tidigare version stod det felaktigt att det var en kyrka som hade utsatts för bangerattacken i Landskrona.
Gå till toppen