Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tjuvarna slog sönder klubbstugan – och försvann med kassaskåpet

Tjuvarna vandaliserade Västra Ingelstads IS lokaler – och stal ett kassaskåp.
– Väldigt trist, men vi får kämpa vidare, säger Jörgen Offerlind, ordförande i idrottsföreningen.

Någon gång under julhelgen bröt sig tjuvarna in i Västra Ingelstads IS lokaler. Stöldgodset blev bland annat innehållet i ett kassaskåp.Bild: Privat
Inbrottet i föreningens lokaler vid idrottsplatsen på Lillsjövägen upptäcktes efter julhelgen. Tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp en dörr till byggnaden, där det utöver omklädningsrum även finns ledarrum, tvättstuga och kontor.
Därefter har de slagit sönder låsen till ett antal skåp, och slutligen lämnat platsen med bland annat ett kassaskåp och massageoljor.
– Vi blev av med lagkassan på några tusenlappar. Det var mycket tråkigheter, skador på skåpen och grejer som de hade dragit ut i lokalen, säger Jörgen Offerlind.
Tjuvarna vandaliserade Västra Ingelstads IS lokaler – och stal kassaskåpet med lagkassan.Bild: Privat
Förövarna har också saboterat kylpåsar, som används för att kyla spelares skador vid matcher, genom att slänga ut dem på parkeringsplatsen utanför lokalen och sedan köra sönder dem.
– Det gick väl en halv dag till att röja upp, och skadegörelsen kostar oss mycket pengar. Allt är inte klart än.
Föreningen ska nu se över möjligheterna att ytterligare säkra upp området runt klubbstugan.
– Vi är inte ensamma om det här. Många klubbar har problem med inbrott idag och våra lokaler ligger lite avskilt, säger Jörgen Offerlind.
Utöver den rent ekonomiska förlusten menar han att det är mycket av medlemmarnas tid och arbete som går till spillo. Både de många timmar som tidigare lagts på att bygga om och till lokalerna, och allt merarbete med att nu återställa klubbstugan efter inbrottet.
– Tråkigt att man inte kan låta våra saker vara ifred. Hela vår verksamhet bygger ju på ideella insatser, säger Jörgen Offerlind, som också har polisanmält händelsen.
– Man kan väl misstänka att det någon som känner till vad vi har för grejer som ligger bakom det här. Tjuvarna har ju inte tagit kläder eller sådana saker, de har bara varit intresserade av pengar.
Gå till toppen