Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Turistnäringen mår bra av Jojo-kortet

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Behåll Jojo-kortet för de äldres och turisternas skull, skriver Cecilia Richter.Bild: Karin Zillén Karin Zill n
Turisterna ska och vill helst åka med allmänna kommunikationer. Men hur ska de utländska turisterna kunna göra det till rimligt pris?
En app på en utländsk smart telefon som inte är registrerad inom EU-området kostar extra varje gång den används. Betalning med ett utländskt bankkort medför en extra avgift eller en dyr valutaomräkning varje gång. Att köpa ett resekort är inget alternativ eftersom det inte kan laddas med pengar utan är avsett för pendlare.
Med det opersonliga Jojo-kortet kunde turister och andra besökare utanför EU-området få tillgång till en okomplicerad resa utan extra kostnader redan från Kastrup till och i Malmö/Helsingborg och vidare inom Skåne.
Många Airbnb- och andra hyresvärdar typ campingar etcetera har lånat ut kort till sina gäster som de sedan kunnat fylla på efter behov. Jag tycker Skånetrafiken ska låta Jojo-kortet finnas även i fortsättningen för de äldres och turisternas skull!
Cecilia Richter
Läs också Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen