Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bara fyra skånska kommuner når upp till lagkraven för jämställt föräldraskap

Flexibla arbetstider, heltidskontrakt och möten vid andra tider än i början och slutet på dagen är några aspekter som gör att anställda lättare kan förena arbete med föräldraskap. Men bara fyra av de skånska kommunerna arbetar med de aktiva åtgärder som diskrimineringslagen föreskriver för arbetsgivare, visar en ny rapport från Länsstyrelsen.
– Trelleborg har en jämställdhetspremie för de föräldrar som tar ut lika många föräldradagar. Det är en oerhört tydlig attityd, säger jämställdhetsstrateg Martina Skrak.

Bara fyra av de 29 skånska kommuner som deltog i en ny studie arbetar med de åtgärder som lagen föreskriver när det gäller möjligheten för de kommunanställda att förena arbete med föräldraskap.Bild: isabell Höjman/TT
Alla arbetsgivare har genom diskrimineringslagen krav på sig att arbeta med så kallade aktiva åtgärder för att underlätta för sina anställda att förena arbete med föräldraskap. Arbetsgivarens arbete ska enligt lagen ske i fyra steg: Den ska undersöka, analysera, vidta åtgärder och utvärdera möjligheter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen