Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hylliebadets familjeavdelning avstängd efter att takplatta fallit ner i bubbelpoolen

En takplatta med en högtalare ramlade från innertaket ner i bubbelpoolen. Under fredagen fick familjeavdelningen ”Bubblan” hållas stängd under stora delar av dagen. Barnpoolen ”Flötet” kommer att vara stängd till och med måndag.

Plattan som satt i taket ovanför bubbelpoolen ramlade ner under natten till torsdagen. Först på fredagen valde man att stänga familjeavdelningen "Bubblan".Bild: Hussein El-alawi
Under fredagen fick en strid ström av badsugna barnfamiljer vända i dörren på Hylliebadet.
– Det tråkigaste är att se alla barn som inte kan komma in och bada, säger Anki Magnusson, enhetschef för baden i Malmö.
Femtiometersbassängerna höll öppet som vanligt, liksom simskolorna inne i ”Vågen”. Det var avdelningen ”Bubblan”, där rutschkanorna, bubbelpoolen och strömkanalen finns, som stängdes av.
Här satt takplattan som trillade ner i bubbelpoolen.Bild: Hussein El-alawi
Redan natten till torsdagen ramlade en takplatta som hade en högtalare på sig ner från sitt fäste och föll ner i bubbelpoolen.
– Jag felanmälde på torsdagen, men då gjordes bedömningen att badet kunde hållas öppet. Men vi hade stängt i bubbelpoolen och runt omkring, säger Anki Magnusson.
På fredag förmiddag beslutade Kommunteknik, som ansvarar för skötsel och säkerhet på badhuset, att stänga hela avdelningen.
– Efter lite begrundan gjorde vi en ny bedömning. Det känns inte som en särskilt stor risk att fler plattor kommer att lossna, men vi vill vara hundra procent säkra, säger Christoffer Borg, sektionschef på Kommunteknik.
Anki Magnusson, enhetschef för baden i Malmö, undersöker skadorna.Bild: Hussein El-alawi
Under fredagens besiktning konstaterades att det inte fanns någon risk för att takplattor skulle kunna lossna inne på familjeavdelningen, varför man kunde öppna igen.
Däremot upptäcktes en takplatta i barnpoolen ”Flötet”, belägen mellan familjeavdelningen och femtiometersbassängerna, som man bedömde behöver åtgärdas.
Flötet kommer därför att hållas stängd till och med måndag.
Undervisningsbassängen Vågen kommer för att kompensera detta att öppna för allmänheten mellan klockan 13 och 15 under både lördag och söndag.
Gå till toppen