Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöbo åtalas för lång rad grova stölder

En 34-årig man står åtalad för en lång rad stölder, grova stölder och försök till grova stölder. Majoriteten brott - totalt tretton stycken - har skett mot butiker och äldre personer i Malmö.

Ett av åtalen mot mannen lämnades in till Malmö tingsrätt på fredagen, men det finns sedan tidigare flera stämningsansökningar mot honom.Bild: Johan Nilsson/TT
Mannen förnekar i nästan samtliga fall brott. Han anhölls den 5 november och sitter häktad sedan den 8 november.
Ett av åtalen mot mannen lämnades in till Malmö tingsrätt på fredagen, men det finns sedan tidigare flera stämningsansökningar mot honom.
Det nya åtalet rör fyra fall av grova stölder, två försök till grova stölder och ett bedrägeri. Mannen ska bland annat ha stulit väskor och handväskor samt smycken i en bostad. Främst har han riktat in sig på äldre människor.
Han misstänks också för att i en hiss ha sökt igenom en äldre kvinnas kläder, dock avbröt han genomsökandet när kvinnan skrek för att påkalla uppmärksamhet.
Dessutom ska han ha stulit mat och värdesaker i olika butiker.
De tidigare stämningsansökningarna mot den 34-årige Malmöbon rör också stölder samt olovlig körning och häleri.
Gå till toppen