Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så mycket kostar det att se allsvenskan 2020

Nu har Discovery avslöjat vad det kommer kosta att följa Allsvenskan 2020. 299 kronor per månad blir priset om man tar ett årsabonnemang, 349 kronor per månad för ett månadsabonnemang.
– Vi har väntat länge på att få ta över landets hetaste rättighet och nu är det äntligen dags, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden i ett pressmeddelande.

Malmö FF och Helsingborgs IF ska jaga nya segrar i allsvenskan 2020.Bild: Bildbyrån
Sedan 1 januari har Discovery Network tagit över sändningsrätten av allsvenskan och superettan efter Cmore.
Och nu har alltså Discovery avslöjat hur de kommer använda sin nya guldklimp.
Cirka 30 matcher kommer sändas i linjär tv, i Kanal 5 eller Kanal 9, men 480 matcher från allsvenskan, superettan samt kvalmatcher kommer att visas på Discoverys strömningstjänst Dplay.
Skillnaden jämfört med tidigare år är att kostnaden blir lägre (kostade 349 kr/månad* i årsabonnemang hos Cmore i fjor), men att färre matcher kommer att sändas i linjär tv.
– Vi har väntat länge på att få ta över landets hetaste rättighet och nu är det äntligen dags. Vår ambition är att komma närmare den svenska elitfotbollen och förutom matcherna även berätta historierna utanför planen. Vi vill vara nära supportrarna, känslorna och spelet och kommer att vara det genom att ha fler kameror på plats, satsa på statistik och analys och inte minst röra oss ute i hela fotbolls-Sverige, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden i ett pressmeddelande.
Klart är också att Discovery värvat den förre allsvenske tränaren och Cmore-experten Alexander Axén som expertkommentator till sina kanaler.
– Jag är väldigt glad över att få jobba med Discoverys starka fotbollsinnehåll att få fortsätta utvecklas i den här miljön., säger Alexander Axén i ett pressmeddelande.
Discovery har sändningsrätten för allsvenskan och superettan till och med 2025.
* Ingår olika evenemang/tävlingar hos de olika leverantörerna. Discovery har till exempel Europa League och OS, Cmore har bland annat SHL, Serie A och La Liga.
Läs också MFF inleder allsvenskan 2020 med stormöte
Läs också Årets allsvenska lag – två MFF:are tar plats
Gå till toppen