Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen fortsätter driva restaurangen på Pilegården

Nu står det klart att kommunen fortsätter driva restaurangen på äldreboendet Pilegården i ytterligare ett år.

Restaurangen på Pilegården fortsätter drivas av kommunen.Bild: Astrid Adelgren
Kommunen i Staffanstorp fortsätter att driva restaurangen på äldreboendet Pilegården i ett år framöver.
Beslutet togs i omsorgsnämnden i december.
– Jag är glad, det är en viktig verksamhet och en bra samlingspunkt för de äldre mitt i Staffanstorp, säger omsorgsnämndens ordförande Birgitta Heyle-Wiahl (M).
Det var i våras som Staffanstorps kommun beslutade att inte förlänga avtalet med ISS Facility Services som tidigare har drivit restaurangen.
Först var tanken att verksamheten skulle stängas 1 september tills en ny entreprenör fanns på plats, men efter stort missnöje svängde kommunen och tog själva över driften.
Sedan dess har den kommunala kostsektionen tagit in kockar på restaurangen.
I beslutsunderlaget beskrevs då att samlingsplatsen behövde en servering som nav och att det bedömdes som svårare att hitta en ny aktör för att driva restaurangen på lång sikt om verksamheten hölls stängd.
– Det var ett klokt beslut, säger Birgitta Heyle-Wiahl.
Hur har responsen varit efter skiftet?
– Väldigt positivt och att det är god mat, de är väldigt duktiga på kostsektionen och alla äldre vill att det ska vara öppet.
Nytt för i år blir att restaurangen har sommarstängt då det inte finns några tillgängliga kockar i kommunen då skolorna har sommarlov.
– Vi kan inte ha öppet under två månader i sommar, det skulle bli en ökad kostnad.
Om restaurangen fortsätter drivas av kommunen även efter 2020 återstår att se, enligt Birgitta Heyle-Wiahl.
– Vi tar det här året också så får vi se hur läget är i slutet av året. Upplägget kommer vara samma nu framöver som under hösten.
Gå till toppen