Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mäklaren varnas för bristande information

En mäklare i Vellinge kommun varnas av Fastighetsmäklarinspektionen efter ha gett bristfällig information om ytan i ett hus som hen hade i uppdrag att sälja.

Ärendet rör försäljningen av ett äldre hus. En spekulant var villig att köpa, men snart uppstod frågetecken kring husets storlek.
I objektsbeskrivningen uppgavs först 89 kvadratmeter. Sedan ändrades detta till 82 och sedan åter tillbaka till 89 kvadratmeter.
När det sedan blev dags att skriva kontrakt framkom att ytan enligt taxeringsuppgifterna bara uppgick till 82 kvadratmeter.
Köparen fick förklaringen att 89 kvadratmeter var en uppskattning av mäklaren eftersom huset var så gammalt att det inte fanns några säkra uppgifter om den exakta ytan.
Köparen drog sig så småningom ur affären, men anmälde mäklaren för vilseledande information.
Det leder till att Fastighetsmäklarinspektionen nu tilldelar mäklaren en varning. Hen borde ha informerat om samtliga uppgifter om ytan och vad dessa bedömningar grundades på.
Gå till toppen