Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF tar hem utlånad landslagsspelare med omedelbar verkan

Förra vintern vände Anel Ahmedhodzic hem till Malmö FF från Nottingham Forest, i somras lånades han ut till danska Hobro IK. Nu kallar MFF hem honom efter en succéhöst i Danmark.
Ahmedhodzic är just nu iväg på landslagets vinterturné, som en av debutanterna.

Landslagsspelaren Anel Ahmedhodzic återvänder till MFF.Bild: MATHILDA AHLBERG
Anel Ahmedodzic fick spela i cupen mot Degerfors, fick en rätt tuff match, men fick uppmuntrande ord av Uwe Rösler efteråt. Det blev spel också mot HIF i allsvenskan, men Rösler uttryckte ganska tydligt att det skulle vara bäst för hans utveckling med en utlåning.
Så blev det också. Danska högstaligalaget Hobro – som kämpar i botten och varifrån Allan Kuhn fick sparken förra säsongen som tränare – lånade in Anel Ahmedhodzic och hela hösten har varit en succé. Han har fått mycket speltid och framför allt mycket beröm.
Anel Ahmedhodzic är mittback.
Nu skriver MFF på sin hemsida: ”Malmö FF och Anel Ahmedhodzic är överens om att spelaren återvänder till föreningen med omedelbar verkan.”
Lånet gällde egentligen till sommaren, men MFF hade en option att ta hem 19-åringen i vinter, vilket man alltså nu utnyttjar.
– Anel har gjort det väldigt väldigt bra i Hobro IK, spelat nästan varje match och varit tongivande. Nu känner vi att det är dags för honom att komma hem och konkurrera om en plats här i Malmö FF. Både vi och Anel är övertygade om att detta är rätt steg för honom, säger sportchefen Daniel Andersson till mff.se.
På sajten uttalar sig också Anel Ahmedhodzic själv.
– Det känns riktigt bra att komma tillbaka till Malmö FF och jag ser mycket fram emot säsongen. Jag känner att jag har utvecklat mitt försvarsspel i Danmark och anpassat mig till A-lagsfotboll. Jag vill tacka Hobro IK för att de gav mig chansen och önskar dem lycka till resten av säsongen.
Ahmedhodzic har tidigare uttalat att det var ett svårt val han hade i vinter – att fortsätta med nästan garanterad speltid i Danmark, eller återvända hem och försöka få speltid i MFF.
Det är knappast en vågad gissning att det faktum att MFF byter tränare har varit avgörande.
Mittbacken får en rivstart på säsongen, då hans framfart i Danmark fick förbundskaptenen Janne Andersson att ta ut honom till vinterturnén. Anel Ahmedhodzic åkte iväg med landslaget på fredagen. Det är sannolikt att han får debutera i A-landslaget antingen mot Moldavien eller Kosovo under turnén.
Anel Ahmedhodzic har kontrakt med Malmö FF till och med 2022.
Gå till toppen