Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Belgiska uppgifter: Landslagsanfallare återvänder till Malmö FF

2014-15 hade Isaac Kiese Thelin en kort och intensiv karriär i Malmö FF, som slutade med en storaffär och flytt till franska Bordeaux.
Nu ska han vara tillbaka i Malmö FF på lån, enligt belgiska tidningen Het Laatste Niews.

Isaac Kiese Tehlin på väg att återvända till MFF?Bild: PETTER ARVIDSON
Den 27-årige anfallaren har varit ryktenas man under hösten, då han fått sparsamt med speltid i Anderlecht i Belgien. Han har även tidigare omgärdats av mycket transfersurr.
Nu skriver hln.be att Isaac Kiese Thelin återvänder till Malmö FF:
"Anderlecht lånar ut Isaac Kiese Thelin till sitt hemland. RSCA arbetar med de slutliga detaljerna, med en köpoption”, skriver tidningen.
Isaac Kiese Thelin gjorde viktiga mål för MFF under det år han var i klubben. Bland annat gjorde han det avgörande målet i Ventspils i den första omgången av kvalet till Champions League.
Han fick hyfsat med speltid när han gick för runt 35 miljoner kronor till Bordeaux, men målen var ganska få och speltiden minskade. Anfallaren kom in i en lånekarusell där han var i just Anderlecht, Waasland-Beveren och Bayer Leverkusen. Han köptes loss av Anderlecht på vägen i augusti 2017 och återkom dit efter låneturer i höstas. Kontraktet med Anderlecht löper till sommaren 2022. Han värderas av Transfermarkt till 2 miljoner euro.
När Jon Dahl Tomasson presenterades som ny tränare för MFF sa Daniel Andersson att Markus Rosenberg inte kan ersättas rakt av. Medan den nye tränaren antydde att MFF kommit längre i processen än vad man velat säga.
Jon Dahl Tomasson sägs förespråka 4-3-3-spel och då är Kiese Thelin en idealisk spelartyp som bollmottagare i mitten i anfallet. Spelsättet kräver nästan en stor center.
Gå till toppen