Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bussprotester gör att Lomma tar en ny rond om 137:ans framtid med Skånetrafiken

De massiva protesterna mot förslaget att buss 137 genom Bjärred byter rutt får effekt. Kommunalrådet Robert Wenglén (M) är redo att boka ett nytt möte med Skånetrafiken.
– Vi måste diskutera hur de här reaktionerna påverkar planerna, säger han.

"Det känns som att Lomma kommun och Skånetrafiken bara har beslutat att dra in de här hållplatserna lite på måfå, och så får de lösa problemen i efterhand", säger Amanda Tetzlaff Ljung som tillsammans med Hanna Kandell har startat en namninsamling för att rädda kvar linje 137:s nuvarande sträckning genom Bjärred.Bild: Privat
Som Sydsvenskan tidigare berättat gör förändringar i Lunds kollektivnät att Skånetrafiken vill ha en ny dragning av linje 137 genom Bjärred. Första budet – att delar av Löddesnässlingan skulle försvinna – drogs tillbaka efter stark kritik från invånare i samhällets norra delar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen