Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Handlaren som levt 30 år med cancer

Peter Berlin har inte velat låta sjukdomen ta över. Och den har inte hindrat honom från att arbeta och driva flera olika matbutiker, bilda familj och resa. Måndag kväll står han på Globens scen under Cancergalan.

Peter Berlin i sin matbutik i köpcentrumet Emporia. Arbetet har varit ett sätt för Peter Berlin att klara av att leva med cancern: ”Jobbet har varit helt avgörande — att man tvingas vara ute bland folk och trivs med det”.Bild: Lars Brundin
När vännerna ringer och frågar honom hur han mår, så svarar Peter Berlin oftast, per automatik, att ”det är bra”. Även fast han sedan mer än 30 år tillbaka har lymfcancer, och genomgått en benmärgstransplantation som gett flera komplicerade biverkningar såsom cancercystor i nacken, och tvingats genomgå en bypassoperation.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen