Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundakrögarna: Matgästerna kunnigare och mer krävande nu

Fler krogar. Ett växande matintresse. Kunnigare och mer noggranna matgäster. Ett starkt sug efter vegetariskt, närodlat och ekologiskt.
Så kan 2010-talet i restaurangstaden Lund snabbsammanfattas.
Sydsvenskan har bett fyra Lundakrögare att ge sina bilder av mat-årtiondet i stan.

Åsa Lovén driver tre restauranger i Lund. Här på Stamstället/BMC. Hon gillar variationen i stans restaurangutbud.Bild: Ingemar D Kristiansen
Det har hänt en del i Restaurang-lund under 2010-talet. Bara mellan åren 2017 och 2018 ökade omsättningen på Lunds restauranger och kaféer med 3,6 procent, en bra bit över snittökningen i rikets stadskärnor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen