Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AIK:s guldhjälte till tyska andraligan

AIK säljer målvakten Oscar Linnér till den tyska andraligan. Ny klubb för 22-åringen: Arminia Bielefeld. Efterträdaren i AIK-målet blir dansken Jakob Haugaard.

Oscar Linnér lämnar AIK. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
Oscar Linnér debuterade för AIK redan 2015, men slog sig på allvar in i startelvan säsongen 2017.
”Jag är otroligt tacksam för chansen som AIK har gett mig att utvecklas som person och målvakt”, säger han till klubbens hemsida.
”SM-guldet 2018 är det största som jag har upplevt och ett minne jag kommer bära med mig för alltid.”
Sportchefen Björn Wesström:
”Oscar har utvecklats från att vara U19-målvakt i AIK till att vara en toppmålvakt i allsvenskan och det ska alla inblandade känna stolthet över. Nu fortsätter hans resa.”
Senare under dagen presenterades den danske 27-årige målvakten Jakob Haugaard, som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2022.
”Jakob har som tillägg till den grundläggande målvaktsskolningen även yttermått samt ett spel med fötterna som vi tror kan ge AIK ytterligare dimensioner i lagets sätt att spela”, säger Wesström.
AIK har inte redovisat den exakta övergångssumman för Oscar Linnér, men enligt klubbens hemsida uppgår den till någonstans mellan 2,5 till 5 miljoner kronor. På grund av rörliga tillägg kan den siffran stiga till någonstans mellan 5 till 10 miljoner kronor.
På 115 tävlingsmatcher har Oscar Linnér hållit 54 nollor. Målvakten har även en landskamp under januariturnén på sitt cv.
Gå till toppen