Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt lång väntan på hyresrätt i Svedala

8 792 personer står i bostadskö hos Svedalahem. Nu byggs kvarteret Svanen vid Storgatan i centrum, som ska ge 57 nya lägenheter inför 2021, och ytterligare två projekt väntar de närmsta åren.
För Therese Lundgren, som stått i kö sedan tonåren löste bostadssituationen sig till slut. Men inte genom kötiden, utan genom kontakter.

Therese Lundgren fick till slut en egen lägenhet i Svedala, men flyttade nyligen till Malmö för att bli sambo. Det är inte ovanligt att unga ger upp på bostadskön, tror hon. "Ofta blir det nog att man söker sig på annat håll, till Malmö kanske, eller att man köper en lägenhet med hjälp av föräldrarna."Bild: Emelie Malmros
Våren 2018 träffade vi 22-åriga Therese Lundgren i Svedala. Hon hade stått i bostadskö sedan 16-årsåldern, och aktivt sökt bostad i två år för att kunna flytta hemifrån. Då delade hon en 2,5-rumslägenhet med sin mamma och bror.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen