Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kärlekssånger och vikingar på scen i vår

Teatrarna fortsätter att hämta inspiration från böckernas värld. Ett gäng bibliotekarier lajvar ”Röde Orm”, Nour El Refai gör samtliga roller i ”Störst av allt” och Ellen Jelinek gestaltar Kristina Sandbergs romanfigur Maj. Men det blir också musik och mycket annat på landets teaterscener under våren 2020.

Robert Hannouch, Arja Saijonmaa, Peter Järn, Lisa Hu Yu och Frida Beckman vänder och vrider på romantiken i Riksteaterns turnerande föreställning "Love songs". Pressbild.Bild: Sören Vilks
Från Märta Tikkanen och Kristina Sandberg till Hassan Blasim och Michel Houellebecq – de senaste årens trend med att böcker dramatiseras håller i sig. Publiken får bland annat möta en pillerknaprande agronom, en frihetstörstande hemmafru och de älskande i en destruktiv kärleksrelation.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen